Februari 1 Tooktik2805

Vietnam lanceert e-visumprogramma

Begin 1 Feb 2017, Vietnam officieel hun nieuwe e-visumprogramma gelanceerd. Het voordeel van een e-visum is dat klanten niet op de luchthaven moeten wachten op een visum bij aankomst, wat resulteert in een sneller immigratieproces.

Onderdanen van in aanmerking komende landen kunnen een 30-dag, enkelvoudig visum aanvragen. De kosten zijn US $ 25 / pax, betaald op het moment dat uw aanvraag wordt ingediend. Deze vergoeding wordt niet terugbetaald, zelfs als het visum wordt geweigerd.

Hieronder staat de volledige lijst van in aanmerking komende nationaliteiten:
Argentinië, Armenië, Azerbeidzjan, Wit-Rusland, Brunei, Bulgarije, Chili, China (niet van toepassing op houders van een Chinees e-paspoort), Colombia, Cuba, Tsjechië, Denemarken, Finland, Frankrijk, Duitsland, Griekenland, Hongarije, Ierland, Italië, Japan , Kazachstan, Luxemburg, Mongolië, Myanmar, Noorwegen, Panama, Peru, Filipijnen, Polen, Roemenië, Rusland, Slowakije, Zuid-Korea, Spanje, Zweden, Timor Leste, Verenigd Koninkrijk, Verenigde Staten, Uruguay, Venezuela

Reizigers kunnen Vietnam binnenkomen op acht internationale luchthavens, waaronder Tan Son Nhat in Ho Chi Minh City, Noi Bai in Hanoi en Da Nang in de centrale regio. Ze kunnen ook aan land komen bij de internationale grenspoorten van 13 en via zee op zeven havens in het land.


Reizigers hebben 3-opties om hun visum aan te vragen:

  1. Online een e-visum online aanvragen
  2. Vraag online een e-visum aan ICS Reisgroep
  3. Vraag een traditioneel visum aan via de bestaande procedure

Optie 1: reizigers kunnen zelf een e-visum online aanvragen

Voor het aanvragen van e-visa kunnen buitenlandse burgers de e-visumpagina van de website van Vietnam Immigration bezoeken. De applicatie is beschikbaar in beide English en in Vietnamees. Aanvragers ontvangen een aanvraagcode en worden gevraagd om een ​​niet-restitueerbare, US $ 25 / pax-vergoeding online te betalen.

Volgens de richtlijn zal het drie (3) werkdagen duren voordat toeristen weten of hun aanvragen zijn goedgekeurd of niet. We raden u echter aan om 7 werkdagen toe te staan ​​voor het geval er problemen zijn met online- of internetproblemen. ICS kan niet aansprakelijk worden gesteld voor eventuele problemen bij aankomst.

Succesvolle aanvragers kunnen hun e-visum afdrukken om te presenteren wanneer ze aankomen.

Optie 2: ICS kan online een e-visum aanvragen namens cliënten die het zelf niet willen doen:

Als u een paspoortscan en een foto van uw klant opgeeft, voltooien we het goedkeuringsproces online voor hen met behulp van ICS Travel Group's account bij de Vietnam Immigration-afdeling. We brengen onze servicekosten van 10 USD / pax in rekening bovenop de visumkosten 25 USD / pax en nemen de verantwoordelijkheid als er problemen zijn opgetreden wanneer de klant arriveert. De totale kosten zijn 35 USD / pax om aan te worden betaald ICS indien van toepassing.

Optie 3: ICS kan een traditioneel visum aanvragen namens klanten:

Deze optie is geschikt voor klanten die dringend een enkel visum nodig hebben, die een meervoudig visum nodig hebben of een visum nodig hebben voor meer dan de 1-maand. Deze optie is ook geschikt voor alle andere nationaliteiten die niet in de landenlijst van 40 staan, evenals voor alle klanten die het proces niet online willen voltooien en bereid zijn om hun visum op te halen bij een Vietnamese ambassade of bij aankomst.

De Vietnam Immigration Dept. kan nog steeds uitnodigingsbrieven en goedkeuringsnummers goedkeuren voor alle soorten visa met de normale procedure. Als klanten ervoor kiezen om geen e-visum aan te vragen, ICS kan hen helpen om de uitnodigingsbrief of het goedkeuringsnummer te regelen om het visum als normaal te verkrijgen.

Speciale opmerking:
De visumvrijstelling voor burgers van bepaalde landen blijft van kracht. Burgers van deze landen die voor 15-dagen of minder naar Vietnam reizen, hebben geen visum nodig, wat betekent dat ze ook geen e-visum nodig hebben. Inwoners van het Verenigd Koninkrijk, Frankrijk, Duitsland, Italië en Spanje zijn niet verplicht om een ​​visum te krijgen voor reizen naar 15-dagen in Vietnam, effectief van 01 juli 2016 tot 30 juni 2017. Burgers van Zweden, Noorwegen, Denemarken, Finland, Japan, Zuid-Korea en Rusland zijn ook tot december 31st, 2019 vrijgesteld van visumvereisten. Reizigers moeten een paspoort hebben met een geldigheidsduur van minimaal 6. Alleen afzonderlijke inzendingen worden toegekend; gasten die meerdere keren binnenkomen, moeten elke keer een visum aanvragen.